Posting Material

Posting Material

Articles on Material Science and Chemistry
Posting Material

Posting Material

Articles on Material Science and Chemistry

ساخت آتش بدون استفاده از منبع حرارتی!


هشدار: اینجانب بردیا ایراجیان در مقابل هر گونه اتفاق یا صدماتی که برای شما در این آزمایشات  بیافتد، پاسخگو نیستم و مسئولیتی ندارم.


منتظر مقالات بعدی من باشید!

اگر مشکلی در این مقاله دیدید، حتما و حتما به من اطلاع دهید!


ویرایش 2: اشتباه های علمی اصلاح شد.


  

 بدون مقدمه اول در مورد تیتر باید بگم که  حتما الان با خود می گویید که خب با ذره­ بین یا با فندک آتش روشن می کنم یا .... خب من منظورم روشن کردن آتش بدون همه ی اینها بود. فکر کنید می خواهید شعبده بازی کنید و دهن همه را تا زمین باز کنید. شاید هم خیلی مسخره باشد. چون طرف مقابل شما ممکن است خدای شیمی یا از این جور چیزا باشد. به هر حال شاید روشن کردن آتش با مواد شیمیایی برای شما جالب باشد...

در این جور واکنش ها با افزودن یک ماده ی دیگر که یا کاتالیزگر و یا سوخت بوده و یا ماهیت ماده باعث واکنش می شود، واکنش آغاز می شود. یا به عبارتی ترکیب انرژی فعال سازی خودش را از ماده ای که اضافه می شود، می گیرد. با افزودن این مواد (مثل آب) یکی از اجزا که جز اکسنده است با اکسیژن ترکیب میشود. همان طور که می دانید واکنش های اکسایش عموما گرماده هستند. واکنش های اکسایشی که ما خواهیم گفت ما با تولید شعله هم همراه است که کاغذ یا چیز دیگری را می سوزاند. در واقع گرما و شعله باعث مشتعل شدن می شود. می توانید زیر ترکیباتی که ما گفتیم کاغذ بگذارید تا اتش بگیرد.


ترکیب مشهور پتاسیم پرمنگنات و گلیسیرین:

مقداری پتاسیم پرمنگنات (KMnO4) به عنوان اکسنده و گلیسیرین (C3H5(OH)­­3) به عنوان سوخت را به نسبت 3 به 1 روی هم میریزیم (اول پرمنگنات را به صورت کوه در می آوریم و چاله ای در آن ایجاد می کنیم. سپس گلیسیرین را داخل چاله می ریزیم.) حالا از یک حقه ی قدیمی استفاده کرده روی کوه مقداری آب میریزیم. البته تف بهتر جواب می دهد ولی ممکن است واکنش جلوی صورتتان رخ دهد یا با کمی پرمنگنات دهنتان را شیرین کنید. (من خودم در این زمینه تجربه دارم. پرمنگنات واقعا شیرین است ولی اصلا توصیه نمی کنم آن را مزه کنید!)

14KMnO4 + 4C3H5(OH)3 --> 7K2CO3 + 7Mn2O3 +5CO2 +16H2O


آمونیم نیترات و روی با (آب و الکل) یا هیدروکلریدریک اسید:

آمونیم نیترات (NH4NO3)  با روی (Zn)  و کمی نشادر (آمونیوم کلرید NH4Cl) با آب یک دودزا تولید می کنند که هم شعله و هم حرارت زیاد دارد. کافی است مواد را با با نسبت های آمونیم نیترات 5، روی 3 و نشادر 2 قسمت جرمی را با هم ترکیب کرده و به آن محلول آب و اتانول (به نسبت 1 به 1 حجمی) را به آن بیافزایید. آتش میگیرد ولی دودش سمی است.همین طور می توانید به جای آب هیدروکلریدریک اسید (HCl) بیافزایید. در این آخری در اوایل واکنش به علت تولید HCl(البته هیدروکلریدریک اسید محلول این گاز در آب است که در اثر حرارت از حالت محلول در می آید. این جا هم جنین اتفاقی می افتد.) دود حاصل، اسیدی است.

دلیل این واکنش ها این است که آمونیم نیترات با الکل و هیدروکلریدریک اسید واکنش میدهد. روی و آمونیم نیترات با رطوبت انرژی فعال سازی خود را گرفته و واکنش را اغاز می کنند. این رطوبت معمولا از رطوبت هوا گرفته میشود. پس آب کاتالیزگر است. روی هم در این واکنش سوخت است. الکل و هیدروکلریدریک اسید هم با آمونیم نیترات واکنش می دهند.


پتاسیم کلرات و شکر و اسید سولفوریک

 به این صورت که پتاسیم کلرات (KClO3) جز اکسنده را پودر کرده و آن را با شکر (C12H22O11) به عنوان سوخت با نسبت 5 به 3 ترکیب می کنیم. دقت کنید می توانید از نسبت های 3 به 2 هم استفاده کنید. مواد را مثل کوه کرده و وسط آن چاله­ای ایجاد می کنیم. سپس چند قطره اسید سولفوریک (H2SO4) را با فاصله به روی چاله اضافه می کنیم.


سدیم پراکسید و روی یا پوشال چوب و آب

سدیم پراکسید (Na2O2) یک اکسنده به شکل بلور های بی بو و زرد کمرنگ است. این ماده هم مثل سدیم با آب واکنش میدهد.

 هشدار: سدیم پراکسید هرگز نباید با پوست تماس پیدا کند زیرا سبب سوختگی می شود.

کافی است از همین خاصیت استفاده کنید تا با آب پوشال چوبی را مشتعل کنید! خب حدود 0.4 گرم سدیم پراکسید را روی پوشال (نقش سوخت) ریخته و بلافاصله چند قطره آب روی آن بریزید. واکنش انجام می شود.  (تصویر 2)
بهتر است این آزمایش را در بشر انجام ندهید چون ممکن است باعث ترک خوردن بشر یا شکستن آن شده و ذرات شیشه را به اطراف پرت کند. همین طور می توانید به چای پوشال از پودر روی استفاده کنید.


اسید سولفوریک و پتاسیم پرمنگنات

در واقع ما با ترکیب اسید سولفوریک و پرمنگنات، منگنز هپتاکسید (ماده اکسنده MnO7) می سازیم. پرمنگنات و سولفوریک اسید را طوری باهم ترکیب کنید که مایع غلیظی حاصل شود. حالا هر ماده ای که خاصیت اشتعال پذیری دارد، در تماس با این ترکیب می سوزد. مثل: چوب، کاغذ، استون ، فیتیله یا ... در واقع این ترکیب در صورت تماس با ماده اشتعال پذیر دما را بالا برده و سبب می شود جسم مورد نظر انرژی فعال سازی خود را بگیرد. اگر اسم ترکیب منگنز هپتاکسید و استون را شنیدید، ان هم از این دسته است چرا که همان طو که گفته شد این ماده با استون هم واکنش می دهد. حتی می توانید روی کاغذ آغشته به استون منگنز هپتاکسید خود را بریزید. اما من تا حالا این کا رو نکردم. مُردید به من ربطی نداره.

تجربه سال 93: می خواستم با اکسید کردن ایزوپروپیل الکل آن را به کتون و بعد تحت اکسایش سخت به کربوکسیلیک اسید (2-پروپانوییک اسید) تبدیل کنم. اما اسید را رقیق نکردم و موقع اضافه کردن الکل در بشر آتش سوزی به راه افتاد و بخاری سبز رنگ تولید شد که 100% به علت وجود ترکیبات منگز دار است.

نظرات 10 + ارسال نظر
رضا سه‌شنبه 7 بهمن 1393 ساعت 11:01

سلام..
دنبال یه ماده حرارت زا بودم که با وبشما آشنا شدم..
جالب بود.. موفق باشی

ممنون.

مریم شنبه 22 فروردین 1394 ساعت 15:45

سلام مطالب خوبه ولی چرا ننوشتی در نهایت واکنشا چه جوریه؟مثلا آتیش میگیره یا هر چیز دیگه اگه اینارو هم بنویسید خیلی ممنون میشم

قاعدتاً همه ی آنها آتش می گیرند ولی به هر حال سعی می کنم شرح کاملی در مورد روند واکنش بنویسم.

میلاد شنبه 23 آبان 1394 ساعت 18:19

سلام
من یکی از طرفداران وبلاگ شما هستم
درمورد انتقاد علمی باید عرض کنم
در آزمایش (پتاسیم پرمنگنات و گلیسیرین ) اگر نسبت 3به5 را که 3واحد گلیسیرین و 5واحد پتاسیم پرمنگنات است را به 2به1 تغیر دهید یعنی 2واحد گلیسیرین و 1واحد پتاسیم پرمنگنات آتش و دود زیاد و زمان طولانی به همراه دارد
1-اگرمیزان واحد ها برابر باشد سریع و با دود کم می سوزد
2-اگر میزان واحدها3به5باشد سریع و با دود زیاد می سوزد
3-اگر میزان واحد ها2به1باشد به آرامی و با آتش و دود زیاد می سوزد
به نظر من شماره 3 زیبایی جالبی دارد

با تشکر از وبلاگ شما دوست عزیز
میلاد نیک پندار دکترای شیمی

با سپاس فراوان.

سمپادیا دوشنبه 10 اسفند 1394 ساعت 11:00



خیلی مغروری جناب

در ضمن لطفا منبع رو ذکر کنین

همینی که هست. مشکلی داری؟

داود جمعه 22 فروردین 1399 ساعت 12:52

من همه موارد بالا رو باهم قاطی کردم یه چیزی شد ک بیا و ببین آخر زمان شده بود

محمد یکشنبه 7 اردیبهشت 1399 ساعت 21:58

کدوم دود کمتر و یا دود بی خطر داره

گاز حاصل از واکنش سدیم پراکسید با چوب به صورت عمده اکسیژن و کربن دی اکسیده و خطر کمتری داره.

حمید جمعه 17 مرداد 1399 ساعت 12:08

سلام دنبال ماده ای هستم که بتونم ذغال زمان وحرا ت بیشتری تولید کنه میشه لطفا راهنماییم کنید تشکر

سلام، والا زمان و حرارت ذغال رو بیشتر باید با میزان هوایی که باهاش در تماسه کنترل کنید که به نوعی کنترل سرعت سوختن و آزاد کردن گرماست. ماده ی به خصوصی تو ذهنم نیست ولی خب با کمک اکسنده هایی مثل پتاسیم پرمنگنات شاید بتونید عمل اکسایش رو بهبود بدید و حرارت تو زمان کمتر و با سرعت بیشتر آزاد بشه و باعث افزایش سریع تر دما و جلوگیری از هدر رفت انرژی بشه. موفق باشید.

حسین جمعه 16 آبان 1399 ساعت 13:07

سلام دنبال چیزی هستم که حرارت یک نواخت و داعم بده داریم چیزی؟؟
در ضمن میخام تو ضرف آلمینیومی بریزم نباید اکسید کنه
یا چیزی که هر چی سردش کنم گرم تر بشه هست آیا؟؟

سلام، والا به خیلی چیز های بستگی داره مثلا مقدار دمایی که لازم دارید یا زمانش، استفاده از ظرف آلومینیومی هم یه مقداری محدودیت ایجاد میکنه ولی در مجموع مثلا شاید بتونید از قرص های الکلی استفاده کنید.

امید جمعه 16 آبان 1399 ساعت 19:36

خیلی ممنون از آموزشتون
فقط از کجا میشه ایا رو تهیه کرد؟؟

سلام، خواهش میکنم، لطف دارید، از فروشگاه های مواد شیمیایی میشه تهیه کرد. مثلا تهران خیابون ناصر خسرو یکی از مراکزشه

کبیر شنبه 21 فروردین 1400 ساعت 07:02

سلام بهترین ترکیب واسه ساخت آتش یا راحت ترینشون که نتیجه ی فوری میده چه ترکیبی هست، واسه رفتن تو دل طبیعت و دور شدن از شهر به مدت طولانی، درصورتی کع آتیش در دست رسمون نباشه؟ با تشکر

پتاسیم پرمنگنات و گلیسرین میتونه خوب باشه. قربان شما.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد